Sylwester lata 80 31.12.2024
399 zł/osoba (promocja do 4 grudnia)
Godz. 20.00 rozpoczęcie balu
Za adapterem stanie DJ
Spędź niezapomnianego Sylwestera z dala od zgiełku, wśród sosnowych lasów nad Zalewem Sulejowskim i rzeką Pilicą.
Szaleństwo do białego rana na dużym parkiecie, świetna atmosfera i noc pełna emocji:
- Mile widziane stroje z tamtych lat
- Konkurs na najlepszy strój damski i męski
- Kolorowy wystrój Sali wzorowany na tamten okres
- Stylizowana ścianka zdjęciowa
- Bogate menu z lat 80 z dodatkiem dzisiejszych smaków:
- dwudaniowy obiad, drugie i trzecie danie gorące
- różnorodne zimne zakąski
- stół wiejski, bogactwo smaków sprzed laty ze swojską setą
- bufet słodki z pysznymi wypiekami
- Noworoczny toast wśród blasków i błysków
- Napoje gorące (kawa/herbata)
- Napoje zimne (kompot, oranżada) – możliwość wniesienia własnych innych napojów bezalkoholowych i alkoholowych
- Możliwość noclegu w pokoju dwuosobowym z noworocznym śniadaniem i przedłużoną do godz. 17 dobą hotelową - 349 zł
- Możliwość noclegu w pokoju jednoosobowym z noworocznym śniadaniem i przedłużoną do godz. 17 dobą hotelową - 229 zł
- Parking gratis
Menu Sylwestrowe 2024 – lata 80
Potrawy gorące
Pierwszy posiłek:
- Rosół z dawnych lat ze swojskimi zielonymi kluseczkami
Drugi Posiłek:
- Sztuka mięsa w sosie chrzanowo-muślinowym
- Panierowana w pestkach dyni wyszukana mortadella
- Surówka z kiszonych ogórków i warzyw z ogródka
- Surówka z białej kapusty z domieszką sosu kuchni francuskiej
Trzeci posiłek
- Golonka marynowana w piwie
- Bryzol z cebulką prażoną
- Bigos staropolski
- Kopytka jak u babci Grażyny
Czwarty posiłek
- Zupa borowikowa przecierana podana z grzankami czosnkowymi z patelni
Zimna Płyta:
- Pieczone przez Dziadka Tadeusza (pasztet, boczek, schab)
- Filet z ryby z warzywami podany na sposób polski
- Klasyczny tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym
- Ozorki wieprzowe w galarecie z sosem tatarskim
- Śledź z beczki, wymoczony, podany w śmietanie
- Jajka z gzikiem
- Wykwintna sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą w snopku z szynki
- Pieczarki z pieca faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami pod serową pierzyną
- Koreczki sylwestrowe
- Galaretka wieprzowa z octem jabłkowym
Bufet słodki: sernik babuni, blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego lepione w syropie krówkowym, wafelki domowe, kremowe, owoce z sadu, kawa i herbata
Bufet wiejski ze swojskimi wyrobami setą i galaretą
Szynka, kiełbasa, kaszanka, bułczanka, wędzona słonina, wątrobiana, salceson, smalec, ogórki, grzybki marynowane i inne babci kwaśności ze spiżarni, chleb z wiejskiego pieca
Napoje zimne: kompot wieloowocowy, klasyczna oranżada
Toast noworoczny: lampka wina musującego
Możliwość wniesienia innych napojów alkoholowych i bezalkoholowych, jak również zakupu w barze hotelowym.
Serdecznie zapraszamy na smaki sprzed lat
Kontakt:
505-132-439
e-mail: rezerwacja@hotelkruk.pl