Strona główna

Sylwester 2024

już od 399

/os

Kontakt

Sylwester lata 80           31.12.2024

399 zł/osoba (promocja do 4 grudnia)

Godz. 20.00 rozpoczęcie balu

Za adapterem stanie DJ

 

         Spędź niezapomnianego Sylwestera z dala od zgiełku, wśród sosnowych lasów nad Zalewem Sulejowskim i rzeką Pilicą.

Szaleństwo do białego rana na dużym parkiecie, świetna atmosfera i noc pełna emocji:

  • Mile widziane stroje z tamtych lat
  • Konkurs na najlepszy strój damski i męski
  • Kolorowy wystrój Sali wzorowany na tamten okres
  • Stylizowana ścianka zdjęciowa
  • Bogate menu z lat 80 z dodatkiem dzisiejszych smaków:

- dwudaniowy obiad, drugie i trzecie danie gorące

- różnorodne zimne zakąski

- stół wiejski, bogactwo smaków sprzed laty ze swojską setą

- bufet słodki z pysznymi wypiekami

 

  • Noworoczny toast wśród blasków i błysków
  • Napoje gorące (kawa/herbata)
  • Napoje zimne (kompot, oranżada) – możliwość wniesienia własnych innych napojów bezalkoholowych i alkoholowych
  • Możliwość noclegu w pokoju dwuosobowym z noworocznym śniadaniem i przedłużoną do godz. 17 dobą hotelową - 349 zł
  • Możliwość noclegu w pokoju jednoosobowym z noworocznym śniadaniem i przedłużoną do godz. 17 dobą hotelową - 229 zł
  • Parking gratis

 

Menu Sylwestrowe 2024 – lata 80

Potrawy gorące

Pierwszy posiłek:

  1. Rosół z dawnych lat ze swojskimi zielonymi kluseczkami

Drugi Posiłek:

  1. Sztuka mięsa w sosie chrzanowo-muślinowym
  2. Panierowana w pestkach dyni wyszukana mortadella
  3. Surówka z kiszonych ogórków i warzyw z ogródka
  4. Surówka z białej kapusty z domieszką sosu kuchni francuskiej

Trzeci posiłek

  1. Golonka marynowana w piwie
  2. Bryzol z cebulką prażoną
  3. Bigos staropolski
  4. Kopytka jak u babci Grażyny

Czwarty posiłek

  1. Zupa borowikowa przecierana podana z grzankami czosnkowymi z patelni

Zimna Płyta:

  1. Pieczone przez Dziadka Tadeusza (pasztet, boczek, schab)
  2. Filet z ryby z warzywami podany na sposób polski
  3. Klasyczny tatar wołowy z cebulką i ogórkiem kiszonym
  4. Ozorki wieprzowe w galarecie z sosem tatarskim
  5. Śledź z beczki, wymoczony, podany w śmietanie
  6. Jajka z gzikiem
  7. Wykwintna sałatka jarzynowa z czerwoną fasolą w snopku z szynki
  8. Pieczarki z pieca faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami pod serową pierzyną
  9. Koreczki sylwestrowe
  10. Galaretka wieprzowa z octem jabłkowym

Bufet słodki: sernik babuni, blok czekoladowy, szyszki z ryżu preparowanego lepione w syropie krówkowym, wafelki domowe, kremowe, owoce z sadu, kawa i herbata

Bufet wiejski ze swojskimi wyrobami setą i galaretą
Szynka, kiełbasa, kaszanka, bułczanka, wędzona słonina, wątrobiana, salceson, smalec, ogórki, grzybki marynowane i inne babci kwaśności ze spiżarni, chleb z wiejskiego pieca

Napoje zimne: kompot wieloowocowy, klasyczna oranżada
Toast noworoczny: lampka wina musującego
 

Możliwość wniesienia innych napojów alkoholowych i bezalkoholowych, jak również zakupu w barze hotelowym.
Serdecznie zapraszamy na smaki sprzed lat

 

Kontakt:

505-132-439

e-mail: rezerwacja@hotelkruk.pl

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij